Evet, mobil kullanıcılarda sistemsel bazı değişiklikler olur. Herhangi bir veri - aktivite silme işlemi sonrasında mobil kullanıcıların, cihazlarından Ekmob SFA uygulamasını silip tekrar yüklemesi gerekmektedir.

Aradığınız yanıtı buldunuz mu?